Opći uvjeti poslovanja

Web stranice sa adresom www.tishler.com.hr su internet trgovina putem koje se prodaju proizvodi brenda Tishler wood co. Tishler je brend i vlasništvo tvrtke , (u niže navedenom tesktu 'prodavatelj'). Pristupom i korištenjem ovih stranica kao i usluga s istih smatra se da je korisnik upoznat sa Uvjetima korištenja i prodaje, te da ih u potpunosti prihvaća. Ako se ne slažete sa ovim Uvjetima ili sadržajima ovih stranica molimo vas da ne koristite web stranicu Tishler ili bilo koji sadržaj sa ove adrese www.tishler.com.hr

Ovim Uvjetima je definiran postupak korištenja ovih web stranica, kupnje proizvoda te sva prava i obveze Kupca i Prodavatelja koji proizlaze na temelju sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu između Kupca i Prodavatelja.

Ugovor o prodaji na daljinu sastoji se od stavki Općih uvjeta i Predugovorne obavijesti navedenih na stranici Uvjeti korištenja. Uvjeti korištenja internet trgovine Tishler napravljeni su u skladu sa člankom 57. stavka 1 Zakona o zaštiti potrošača.

Predugovorne obavijesti
Člankom 57 stavka 1 Zakona o zaštiti potrošača propisano je da trgovac mora na jasan i razumljiv način, prije sklapanja ugovora na daljinu potrošača upoznati sa svim propisanim točkama članka.

Kupac - svaka punoljetna osoba (fizička ili pravna) koja posjeti internet trgovinu i naruči proizvod putem obrasca za narudžbu.

Prodavatelj:
Tvrtka:
Sjedište:
OIB:
Kontakt:

- internet trgovina
Kontakt je moguć putem mobitela na broj , elektroničke pošte na email adresu: ili na ovim web stranicama www.tishler.com.hr putem kontaktnog obrasca.


Postupak kupovine:

Kupovinu možete izvršiti svakim danom u bilo koje vrijeme. Za kupnju u Tishler internet trgovini nije potrebna registracija, kupujete "kao gost", što znači da nema otvaranja korisničkog računa.
Kupovina se vrši na stranici željenog proizvoda stavljanjem istog proizvoda u košaricu, odabirom željene količine i boje ukoliko je proizvod ponuđen u više varijanti.
Nakon toga nastavljate kupovinu ili završavate istu klikom na ikonu košarice i odabirom gumba "Košarica" i odlaskom na "Blagajna" te odradite sve potrebne korake do završetka postupka naručivanja. Klikom na gumb "Naruči" šaljete narudžbu. Detaljnije na "Česta pitanja". Dovršavanjem kupnje i primanjem na email adresu "Potvrde narudžbe" pravilno ste i valjano izvršili kupovinu. U slučaju nedostupnosti nekog artikla, kupac će biti obaviješten o tome, te će zatim odlučiti želi li pričekati dostupnost proizvoda ili će odustati od kupnje.
Za ispravnost i istinitost osobnih i ostalih podataka u postupku kupovine isključivo je odgovran Kupac.


Način plaćanja:

Plaćanje je moguće uplatom na žiro račun Prodavatelja putem virmana, opće uplatnice ili internet bankarstva.
Uplatu je potrebno izvršiti unutar tri dana od primitka "Potvrde narudžbe" koja sadrži sve potrebne podatke za uplatu, u suprotnome se narudžba poništava. Nakon evidentirane uplate mi smo obavezni isporučiti proizvode.


Valute i cijene:

Cijene proizvoda na stranici i reklamama su iskazane u kunama (KN) sa uključenim PDV-om. Akcijske cijene vrijede isključivo za vrijeme trajanja ponude i u trenutku narudžbe. Cijene i uvjeti plaćanja mogu se mijenjati bez prethodne najave i vrijede u trenutku nardužbe. Promjene ne zahvaćaju izvršene narudžbe. Kod odabira engleskog jezika, cijene su izražene u eurima (€) preračunate prema cijenama u kunama. Zbog promjena u tečaju valuta kuna - euro moguća su svakodnevna manja odstupanja u cijenama.


Dostava:

Rok isporuke je 10 - 14 radnih dan od dana izvršene uplate. U slučaju vanrednih okolnosti kontaktirati ćemo Vas prema podacima iz narudžbe. Dostava se vrši putem dostave službe Hpekspres.


Troškovi dostave:

Trošak dostave uključuje cijenu dostave i uslugu pakiranja. Cijena dostave ovisi o težini naručenih artikala i o državi isporuke te nije uključena u cijenu proizvoda već se dodatno zaračunava. Iskazana je u košarici i na računu. Cijene dostave se odnose na ukupnu težinu paketa (težina proizvoda + 0,5kg pakiranje).


Reklamacije i povrat:

Proizvode je moguće vratiti u originalnom pakiranju, neotvorene, nekorištene i neoštećene 14 dana od primitka pošiljke, uz priloženu kopiju računa. Trošak dostave za povrat proizvoda snosi sam Kupac. Kupac je odgovoran da kod povrata proizvoda iste prikladno zapakira kako bi se spriječila oštećenja u transportu. Ukoliko proizvod nije prikladno zaštićen, ne prihvaćamo povrat. Iznos uplate se vraća Kupcu na račun unutar 14 dana od zaprimanja vraćenog proizvoda. Za povratak proizvoda kontaktirajte nas na e-mail adresu: .

Reklamacije uputite u pisanoj formi na e-mail adresu: .

Fotografije proizvoda u web dućanu mogu odstupati od stvarnog izgleda i boja te se to ne može koristiti kao razlog reklamacije.
Prilikom preuzimanja pošiljke Kupac je obavezan provjeriti stanje iste te odmah reklamirati dostavljaču ukoliko utvrdi oštećenja, u suprotnom se reklamacija ne prihvaća.
Za reklamaciju proizvoda nužno je predočiti dokaz o kupnji odnosno račun.


Jednostrani raskid ugovora

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, a sukladno članku 57. stavka 1. točka 8. Zakona o zaštiti potrošača niže se navode uvjeti i načini ostvarivanja prava na jednostrani raskid ugovora.

Pravo na jednostrani raskid ugovora
- Kupac ima pravo u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda jednostrano raskinuti ugovor o kuporodaji sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu bez navođenja razloga
- Rok teče od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, predana u posjed roba tj. pošiljka koja je predmet ugovora
- Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više proizvoda koji se isporučuju odvojeno, rok za jednostrani raskid ugovora teče od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe
- Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni preiod, rok za jednostrani raskid ugovora teče od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe

Način korištenja prava na jednostrani raskid ugovora
- Kupac je dužan obavijestiti trgovca o odluci da raskine ugovor u vidu nedvosmislene izjave poslane elektroničkom poštom u kojoj navodi volju za raskidom ugovora i osobne podatke (ime, prezime, adresa, broj telefona, e-mail adresa) ili popunjavanjem obrasca za jednostrani raskid ugovora, a sve prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora
- Kupcu je omogućeno da na našim stranicama jednostrano raskine ugovor popunjavanjem obrasca za jednostrani raskid ugovora kojeg će elektronski popuniti te elektronskom poštom poslati trgovcu
- Trgovac se obvezuje Kupcu poslati potvrdu o primitku izjave o jednostranom raskidu ugovora elekrtoničkom poštom, bez odgađanja
- Kupac je dužan poslati izjavu o raskidu ugovora prije isteka roka
- Kupac je dužan dokazati da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario sukladno odredbama članka 74. Zakona o zaštiti potrošača

Učinak jednostranog raskida ugovora
- ukoliko Kupac iskoristi svoje pravo jednostranog raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je temeljem ugovora primila
- Trgovac se obvezuje u roku od 14 dana od dana primitka obavijesti Kupca o raskidu ugovora izvršiti povrat primljene kupoprodajne cijene, a nakon što Kupac izvrši povrat primljene robe. Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata.
- Kupac mora izvršti povrat robe u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio trgovca o odluci o raskidu ugovora
- trošak povrata robe snosi Kupac
- Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe
- U slučaju povrata te ponovnog slanja proizvoda dostavu snosi sam Kupac

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora
- Kupac nema pravo na jednostrani raskid u situacijama propisanim člankom 79 Zakona o zaštiti potrošača. - prema odredbi članka 79. točka 3. Zakona o zaštiti potrošača Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji ili koja je jasno prilagođena potrošaču

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji


Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Obavještavamo potrošače da sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača prigovore na naše usluge mogu dostaviti u pisanom obliku na email adresu: ili poštom na adresu: , ,
Molimo Vas da navedete istinite i točne podatke: ime i prezime, te adresa i email adresa za odgovor koji će Vam biti poslan u pisanom obliku 15 dana od dana primitka prigovora.


Prigovori i pohvale

Prigovore i pohvale šaljite na email adresu:


Internet trgovina : informacije

Vlasnik ove internet trgovine se maksimalno angažira oko ažurnosti i točnosti informacija na ovim stranicama, ali ne može garantirati 100% točnost svih informacija. Fotografije proizvoda mogu odstupati od stvarnog izgleda i boja. Izuzetno je moguće da se dogodi pogreška ili odstupanje između stvarnih podataka i onih u internet trgovini. U tom slučaju molimo za razumijevanje te naglašavamo da smo u potpunosti spremni za dogovor sa Kupcem s ciljem pronalska rješenja na obostrano zadovoljstvo. Ukoliko se dogodi pogreška u radu internet trgovine a koja nije povezana sa poteškoćama u radu interneta, molimo da ju prijavite na email adresu: , kako bi mogli reagirati i ukloniti problem.

Morate imati 18 godina da biste koristili ovu web stranicu. Korištenjem ove stranice potvrđujete da imate 18 godina i da prihvaćate uvjete korištenja.


Autorska prava


Sav sadržaj ove stranice je intelektualno vlasništvo i autorsko djelo i ne smije se reproducirati, kopirati, umnožavati ili koristiti u komercijalne svrhe bez pismene dozvole vlasnika..


Ograničenje odgovornosti

Vlasnik ovih stranice i internet trgovine nije odgovoran za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korištenjem ovih stranica, zloupotrebom informacija ili proizvoda sa ovih stranica. Korisnik ovih stranica je odgovoran za korištenje stranica kao i za posljedice koje mogu nastati iz korištenja internet trgovine i njegovih usluga. Vlasnik ove trgovine zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila.


Privatnost i kolačići

Prikupljamo podatke koji su nam nužni za ispunjenje obveza prema Kupcima. Prikupljene podatke strogo čuvamo, ne ustupamo ih trećim osobama i korisnicima omogućavamo upravljanje vlastitim podacima. Detaljnije o privatnosti podataka pročitajte na stranici Politika privatnosti.
Kolačiće koristimo u svrhu poboljšanja naše stranice i ponude te u marketinške svrhe. Detaljnije na stranici Kolačići


Izjava o sigurnosti

Naša internet trgoivina je zaštićena SSL certifikatom (Secure Socket Layer). SSL certifikat osigurava sigurnu razmjenu podataka između korisnika web stranice i servera na kojem se stranica nalazi. Svi podaci koje ostavljate na našoj web stranici su osigurani od krađe. Prisutnost SSL certifikata možete utvrditi po malom zelenom lokotu koji se nalazi na vrhu ili dnu stranice (ovisno o internet pregledniku), također, zaštićena stranica ispred adrese u adresnoj traci ima https://.

zadržava pravo izmjene uvjeta i pravila na ovim stranicama, bez prethodne najave.